Prvog dana 64. Svjetskog natjecanja Saša Višak zauzeo 13. mjesto

Objavljeno: 02.12.2017, autor sunset

Hrvatska reprezentacije sudjeluje na 64. Svjetskom natjecanju u oranju koje se održava u Keniji.

Nakon nekoliko dana treninga, Natjecanje je službeno i otvoreno. Predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta otvorio je natjecanje na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuruu u petak, 01. prosinca 2017. godine. Tom je prigodom rekao kako će Vlada posebnu pozornost posvetiti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane. Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove po prvi puta. "Po prvi puta vidim visokonapredne plugove. Moja će Vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi", rekao je Predsjednik .

U Keniji se ove godine natječu natjecatelji iz 22 zemlje. Iz Hrvatske se natječe samo Saša Višak, jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane.

Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo Eamonn Tracey iz Irske, treće Bjame Moller Nielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu.

U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whealan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda.

Sve rezultate možete pogledati na web stranici WPO-a.