IN MEMORIAM

Objavljeno: 03.03.2018, autor sunset

IN MEMORIAM

Roberta Sorić - urednica, novinarka i fotoreporterka Glasa Slavonije i Agroglasa

Roberta je u Glas Slavonije došla kao velika zaljubljenica u fotografiju i zbog kvalitete koja je prepoznata vrlo brzo postala dio stalnog Glasova ratnog tima. Kvaliteta je njezinih fotografija za vrijeme Domovinskog rata, kada je kao ratni izvjestitelj fotoreporter prošla sva bojišta oko Osijeka, bila dijelom mnogih Glasovih naslovnica. Robertine uratke prepoznala je i struka, nagrađujući je za odlične fotografije. Osim kao fotoreporter, Roberta Sorić surađivala je na posebnim prilozima Glasa Slavonije - AutoGlas, Oaza, a pokrenula je i prilog za Dan planeta Zemlje.

Završila je Poljoprivredni fakultet, a nakon usavršavanja na doktorskom studiju povezala je zvanje i zanimanje te prešla u poljoprivredni časopis Glasa Slavonije - Agroglas, kojemu je godinama bila glavna urednica. U suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednim institutom pokrenula je i uspješno deset puta organizirala znanstveno-stručni skup “Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša”.

Godinama je pratila oračka natjecanja i rad naše Udruge.

Njen osmjeh živi i dalje...

 

S ponosom i poštovanjem čuvat ćemo uspomene na Tebe. Čuvali te anđeli, počivaj u miru Božjem! - Draženka Grah, predsjednica

 

Vijest o tragičnoj smrti agrarne novinarke i kolegice Roberte Sorić duboko je potresla sve agronome, poljoprivrednike i orače s kojima se naša Roberta uvijek s osmijehom i nesebično družila. Hvala Roberti što je svojim profesionalnim pristupom i vedrom naravi ovaj naš poljoprivredni svijet činila uistinu boljim, na nama je da to ne zaboravimo. Iskrena sućut obitelji, kolegama i prijateljima“, istaknuo je u svojem posljednjem pozdravu državni tajnik Tugomir Majdak.

Ispraćaj će se održati 6. ožujka 2018., u 14:00 na Centralnom groblju u Osijeku.