Obavijest o natjecanjima u 2020. godini

Objavljeno: 10.06.2020, autor sunset

Obavijest o natjecanjima u 2020. godini

Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača je u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Zagrebačkom županijom i općinom Rugvica gdje se je trebalo održati ovogodišnje državno natjecanje orača donijela Odluku o odgodi Državnog natjecanja orača zbog mogućnosti povratka COVID-19 virusa najesen, odgode Svjetskog natjecanja orača, te lošije financijske situacije koju je uzrokovala pandemija COVID-19 virusa.

Državno natjecanje u oranju će se održati iduće godine te će termin održavanja biti objavljen naknadno što naravno ovisi o tome kako će se razvijati situacija uzrokovana virusom.

Preporuka je da županijske udruge održe županijska natjecanja u toku godine, ali obavezno pridržavajući se preporuka HZJZ i uputa Civilnog stožera RH.

Upute se mogu naći na sljedećim linkovima:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20mjere%20dru%C5%A1tvena%20okupljanja%20-%205.%20izmjena.pdf

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Javna_okupljanja_i_dogadjanja.pdf

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_za_sportska_natjecanja_29_05.pdf

Nadamo se da će se situacija pozitivno odvijati te da ćemo orati sljedeće godine i zajedno raditi na promociji poljoprivredne proizvodnje i oranja kao jedne od najbitnijih poljoprivrednih elemenata u proizvodnji hrane.